Apartament a Pals -El poble de Pals-

APARTAMENT A PALS -EL POBLE DE PALS-

Tornar a l'inici
Coneixer l'apartament
Conèixer el poble de Pals

El poble de Pals:

Pals estaba antigament situat en una zona de marismes que més endavant van ser assecades. El nom de Pals prové originariament del llatí palus, que vol dir pantà.

Els primers documents que fan referència al poble estan datats en el segle IX. Tot i això, l'abundant presència de restes d'íbers a la zona fan pensar que el seu orígen es molt més antic.
Situat sobre la colina del Puig Aspre, conte aproximadament 2000 residents permanents que celebren la seva festa major la primera setmana d'agost. els dissabtes es celebra a la plaça un mercat molt popular.

La restauració medieval del centre de la ciutat, després dels enormes danys provocats per la guerra civil espanyola, van durar més de 3 décades, fins cap el 1980. Des d'aleshores, Pals es l'exemple de restauració modèlica. Tot i això, no falten crítics que consideren la restauració massa perfecte. Existeixen nombrosos pobles propers que sense ser tant espectaculars ofereixen una visió una mica més natural del típic poble del Baix Empordà.

Resulta difícil no veure durant la visita quelcom realment estètic a Pals. De fet, aquest és un dels pobles més visitats del del Baix Empordà. Per això, es recomenable visitar-lo en un dia laborable i sense aglomeracions, per poder admirar las bellíssimes vistes que se'ns ofereixen des de la part alta del poble.
Les cases estan construides amb la carcterística pedra de la regió, que li donen al barri històric el nom de Pedró. La major part son habitades tot l'any, tot i que algunes serveixen també de segona residència i son ocupades especialment a l'estiu. No falten mansions suntuoses i ajardinades.

La circulació de vehícles està prohibida en el centre del poble, a excepció dels serveis bàsics, pel que es necessari aparcar al parking que hi ha senyalitzat a l'entrada del poble.

El poble de Pals està dominat per l'esglèsia de Sant Pere de l'any 944, i d'estils romànic, gòtic i barroc, producte de les succesives reconstruccions al llarg dels segles. Una mica més elevat hi ha el campanari en forma de torre conegut com Torre de les hores construit entre els segles XI i XII. a pocs kilòmetres de Pals hi ha el poble de “Platja de Pals“, que va surgir amb el boom turístic dels anys 60–70.

Platja de Pals: 

"Platja de Pals" s'esten al llarg d'una de les platges amb més renom de la Costa Brava i està constituida principalment per un barri de grans cases, algunes urbanitzacions, hotels (alguns de 4 i 5 estrelles), 4 campings de la màxima categoria i dos camps de Golf.

Ambdos camps de golf poseeixen un gran prestigi, tant a nivell nacional com internacional. De fet, va ser a Platja de Pals on el 1968 es va construir el primer Golf d'Espanya i per això aquest és un dels destins preferits pels amants d'aquest sport, que trobaran tota la infraestructura necesaria.   

 

apartamentpals@hotmail.es